Ton van de Waerdt

ton_mika1Als zeeaquarium fanaat kon het duiken niet uit blijven. In 1994 ben ik dus begonnen met duiken. Fotografie stond toen niet op mijn lijstje, duiken was belangrijker.

In 2003 werd onze dochter (Mika) geboren en er moest een nieuwe fotocamera komen om alles vast te leggen. Na zoeken op internet een mooie camera gevonden, een Olympus C740. Natuurlijk wilde ik ook een onderwaterhuis hebben en deze werd er gelijk bij besteld, een Olympus PT-018.

Na drie jaar met deze camera te hebben gefotografeerd werd het tijd voor een andere camera. De keus viel op een Olympus E500 met daarbij een onderwaterhuis van Ikelite. Een cursus gevolgd bij André Crone heeft mij zeker verbeterd qua fotografie alleen het nabewerken liet nog te wensen over, maar na veel lezen op internet en doen in PS gaat het steeds beter.

2010 voor het eerst meegedaan aan het Zeeuwse kampioenschap, ik wist niet wat ik daar van kon verwachten maar het zou zeker een leerperiode worden van hoe een kampioenschap verloopt. Bij de prijsuitreiking is Ron Offermans Nederlands kampioen geworden met schitterende foto’s. Vanaf die tijd ben ik hem gaan volgen en tijdens de publicatie van zijn nieuwe boek, handboek voor digitale fotografie, die ik op de duikvaker heb gekocht. Vanuit dit boek kon ik nog meer leren over compositie en het nabewerken van de gemaakte opnames.

Nu dit alles heb ik mijn doelstelling bijgesteld en wil zeker beter worden, ik hoop dat het er ooit van komt dat ik ook een keer in de prijzen val, maar er zijn nog een hoop goede fotografen die hetzelfde willen en dat gaat zeker een leuke en gezellige competitie worden.